I guess this should include a video but I don’t have the time right now but I finally got animated 3d models working again.

I started from a small block “man” (see last post) with a few bones and then went to the basic nude male model that comes with XSI and then my own model with no material… then my own model WITH a material and it works.

I had to write down a very specific set of steps on what order to do everything and how to store the animation clip in the scene, how exactly to make the key set and store the keys. If I follow these step so far it’s working perfectly. I have a nodding man with his material in tact.

For some reason MG isn’t automatically including binormals and tangents with my animation processor  but I don’t care about too much. I can use the normal with my normal map and specular map and it looks great.

I’ll sling together a basic run animation (I’m not going to actually make the animations myself in the long run, I’ll find someone on Upword or Fiverr to do that) and get on with the village again.

I’ll finally be back to where I was before getting rid of any XNA connections finally. I can make my peasant npc’s into vendors for weapons and food. And a quest npc (someone to tell me to kill 10 rats 🙂 ) and maybe a dungeon entrance.

Ideally my village will end up something like this:

house3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s